Wat een visitekaartje van staatsbosbeheer, dit prachtige boskantoor. Het gehele gebouw is vervaardigd van inlands Lariks uit de bossen van Staatsbosbeheer. Het houtskelet is geheel demontabel opgezet.
Het cradle-to-cradle principe streeft naar hergebruik van afval, zodat de natuur zo min mogelijk wordt aangetast.

De nieuwe werkplekken voor de medewerkers van drie samengevoegde Veluwse beheereenheden aan de Otterloseweg zijn ondergebracht in een schitterend houten boskantoor. Het historische jachthuis doet dienst als kantine en vergaderruimte. Het nieuwe boskantoor is een transparant, gekromd gebouw van larikshout uit de bossen van Staatsbosbeheer. Door het glas en hout – met de kleur van de omringende bomen – valt het gebouw bijna weg in het landschap. Opmerkelijk is dat het gebouw, op de fundering na, demontabel is. Het is zo op een andere plek te hergebruiken. Het dakoverstek maakt regelmatig onderhoud aan de gevel overbodig.

De kromming van het boskantoor en haar lange dakoverstekken dragen bij aan de intimiteit van de plek. Staatsbosbeheer beschouwt het toegankelijke, duurzame en innovatieve ensemble als een visitekaartje voor de organisatie.

Alle binnen- en buitenkozijnen en de zonweringslamellen zijn van inlands lariks. Al het hout, ook binnen, is behandeld met een transparante coating op lijnoliebasis, omdat de algehele opbouw onder barre winterse omstandigheden plaatsvond. De demontabele houtconstructie is onderdeel van de duurzame doelstelling die aan het gebouw ten grondslag ligt.

Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding