21 okt 2022

Door de lange levertijden in de auto-industrie heeft Point O er even op moeten wachten, maar hij is er eindelijk: de spiksplinternieuwe Peugeot voor negen personen. “We zijn de Peters Groep én de negen andere sponsors erg dankbaar voor deze bus”, aldus Peter Peters, oprichter van Point O.

Peter, de broer van onze directeur Ferry, is de instelling binnen de verslavingszorg samen met zus Bregje gestart. “We helpen cliënten die echt gemotiveerd zijn om te stoppen met drugs of alcohol”, legt hij uit. “Onze safehouse is een veilige plek voor ze, waar de kans op herstel bovendien groter is dan thuis of in een andere omgeving. Daarnaast bieden we verschillende behandelingen aan die hier complementair aan zijn. Ook in ambulante vorm in de regio’s Nijmegen, ’s-Hertogenbosch en Oss.”

Meer informatie?

shape
Persoon avatar afbeelding
Peter Peters Jr

Ontspanning en verbinding

Het nieuwe voertuig helpt Point O niet bij het reguliere zorgprogramma, maar is wel essentieel voor de broodnodige afleiding. Peter: “De bus geeft onze cliënten vrijheid, want zo kunnen we makkelijker uitjes en excursies organiseren. Die zijn belangrijk tijdens een loodzwaar programma waarin talloze oude wonden worden opgehaald. Deze trips zijn de momenten waarop even gelachen kan worden.”

’’
“Cliënten vinden verbindingen terug die al enige tijd kwijt zijn”
Peter Peters Jr

“Op de plekken waar de bus ons straks brengt, vinden cliënten ook verbindingen terug die ze al enige tijd kwijt zijn”, vertelt hij verder. “Met de natuur bijvoorbeeld, of met andere mensen. En daardoor uiteindelijk ook weer met vrienden en familie. Het is bovendien prettig dat we nu geen gebruik meer hoeven te maken van de auto’s van collega’s. Of van de vervoersmiddelen van verhuurbedrijven.”

Bredere samenwerking

Het doel van Point O is kraakhelder: ervoor zorgen dat cliënten weer een actieve rol krijgen binnen de maatschappij. Eén cliënt vond die rol bij Peters Machinale Timmerwerken. “De samenwerking met de Peters Groep is dus breder dan de sponsoring van de bus”, aldus Peter. “Het is super dat ze ook hiervoor openstaan. En willen we iets verbouwen? Dan zijn zij natuurlijk de eerste die we bellen.”

Meer informatie?

shape
Persoon avatar afbeelding
Peter Peters Jr